ЗА НАС

Др Желев

“Важен е балансът между това, което жената си представя и това, което наистина е възможно и безопасно при нейната анатомия.”

 

Съвременната пластична хирургия има репутацията на медицинска специалност с неограничени възможности. Култът към формите, който модерната поп-култура налага, провокират все по-често хората да търсят помощта на пластичните хирурзи, за да постигнат съвършенство.
Екипа ръководен от д-р Господин Желев, е устремен към постигането на естествени резултати, които коригират смущаващите визуални несъвършенства, без да превръщат личността във „восъчна фигура“, излята като по калъп. Ние уважаваме индивидуалните характеристики и насърчаваме пациентите ни да търсят не максимални, а най-добрите възможни индивидуални резултати.
Вие ще получите индивидуална консултация и ще Ви бъдат предложени различни възможности. Ако желаете, ще Ви дадем и насоки кое решение ще ви доближи максимално до желаната визия, без да жертвате естествените си особености, и с гарантирани минимален риск от усложнения и отлични ранни и късни резултати.

Д-р Господин Георгиев Желев е роден през 1956 г. Завършва средното си образование в Техникум по ветеринарна медицина “Иван П. Павлов”. През 1983 г.  завършва висшето си образование в Медицински университет гр. Пловдив, след което започва работа в новооткритата клиника по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив. Съобразно българското законодателство защитава специалности по Обща хирургия през 1993 г. и Пластична и реконструктивна хирургия през 1996 г.

Член е на Българска асоциация по пластична и реконструктивна хирургия, Европейската асоциация по изгаряния и е национален консултант по термични травми.

Практикува пластична и реконструктивна хирургия в Клиника “Медикус Алфа” и Клиника по изгаряния към УМБАЛ “Свети Георги”.

Д-р Желев, от колко време се занимавате с пластична хирургия?
– Започнах в клиника по изгаряния през 1987 г. като млад лекар. Скоро след това специализирах в София. Паралелно взех две специалности – обща хирургия и пластична, реконструктивна и естетична хирургия. Oт 1993 г. работя активно пластична хирургия.
Кои са най-честите операции, които извършвате?
– Една от най-честите корекции е тази на бюста. Намесата на пластичния хирург понякога е необходима по чисто медицински причини, които са довели до сериозни естетически проблеми – хипопластична млечна жлеза, туберозен бюст, вродени тежки асиметрии в размера и формата на двете гърди и др. Чести са и операциите за намаляване или повдигане на големи, тежки и провиснали бюстове, които водят до изкривявания и хронични болки в гръбначния стълб, възпаления и мацерация на кожата и други. В последните години все по-търсени стават и липосукциите, корекциите на коремна стена, лице, нос, клепачи, уши, пластика на полови органи. Интересна тенденция е, че вече сред желаещите да подобрят външния си вид по хирургичен път има и немалко мъже.
Как се преценява най-подходящият размер за увеличаване на бюста на конкретна пациентка?
– Важен е балансът между това, което жената си представя, и това, което наистина е възможно и безопасно при нейната анатомия. Понякога идват пациентки и казват „Искам бюстът ми да е като на тази актриса“ например. Това невинаги е възможно, каквито и корекции да нанесе хирургът. Аз измервам гърдите, гръдния кош, правя изчисления, а за да покажа максимално реалистично как ще изглежда след операцията, при планирането ползвам и силиконови приставки, наречени оразмерители. Те се поставят в сутиена, облича се ластична блуза, за да очертае формите и да може жената да прецени как реално ще се промени визията при всеки един размер и форма на избрания имплант.
Не ползвате ли компютърни модели?
– Те не са реалистични и провокират у пациентката очаквания, които не са свързани със спецификите на нейното тяло. Освен това имплантите могат да бъдат с един и същ размер, но с различна форма. От нея зависи колко висок ще е бюстът или колко издаден напред. Това са особености, които трябва да се съобразят спрямо жената – дали е висока или ниска, има ли изразена талия, има ли изразен ханш… Целта е да се създаде максимално красив и хармоничен резултат, а това не може да се измери в сантиметри или грамове.
А безопасно ли е?
– Силиконовите импланти за увеличаване на бюста се използват повече от четиридесет години и по световни статистически изследвания заболяванията на гърдата при протезирани и непротезирани пациентки е една и съща, включително от рак на гърдата. Клиничният протокол в „Медикус Алфа“ изисква, преди да се подложи на операция, пациентката да премине пълен преглед и лабораторни изследвания, включително ехомамография на млечна жлеза с възможно най-високата резолюция на апарата. В крайна сметка на първо място е здравето.
Случвало ли Ви се е да отказвате на пациентки?
– Разбира се, макар че най-често успявам да ги убедя, след като им обясня внимателно аргументите си. Непрофесионално би било да им угодя, без да се съобразя със стандартите за качество и безопасност в моята работа. Има естетични и професионални граници, които не бива да се прекрачват.
Доктор Желев операция
Scroll to top
Call Now ButtonОбадете ни се !